nie pytaj: co trans-fuzja może zrobić dla ciebie!

Trans-Fuzja powstała ponieważ kilka osób transpłciowych i wspierających ich osób cispłciowych we Wrocławiu i w Warszawie, w trakcie zwyczajowych utyskiwań na brak w naszym kraju jakiejś prężnej pro-transowej organizacji, dokonało pewnego dnia "niesamowitego" wręcz odkrycia. Treścią odkrycia był fakt, iż jeżeli chcemy, by organizacja takowa wreszcie powstała, to... musimy sobie ją samemu zrobić.

W chwili obecnej fundacja działa w WarszawieWrocławiu, Krakowie, Gdańsku, Łodzi, Szczecinie, organizując m.in. regularne, transowe spotkania oraz biorąc udział w działaniach społeczności LGBTQI. Kibicujemy też grupie, która działa w Katowicach przy Stowarzyszeniu "Tęczówka".

Jeżeli marzysz o tym, by podobna grupa zaistniała również w twoim mieście lub przynajmniej w pobliżu miejsca twojego zamieszkania, to musisz wiedzieć o tym, że Trans-Fuzji nie zakładali trans-komandosi zrzuceni na spadochronach. Jeśli czujesz w sobie powołanie działacza społecznego, ale podobny pomysł nieco cię przeraża nie masz pojęcia, od czego zacząć, odezwij się do nas: fundacja@transfuzja.org. Służymy radą, doświadczeniem i głęboką wiarą w sukces transowej sprawy :)

Również w miastach, gdzie już "coś się dzieje", zawsze przecież może dziać się jeszcze więcej. Chętnie witamy każdy nowy pomysł i każdego chętnego do jego realizacji :)
Jeśli jednak nie czujesz się na siłach, by brać się za zmienianie świata, a czujesz, że sam(a) wręcz potrzebujesz pomocy takoż wpadnij - po to właśnie jesteśmy.

szukamy rysowników

Umiesz rysować i mierżą cię pewne specyficznie polskie zjawiska: inteligentne inaczej komentarze pod artykułami na temat transgenderyzmu, indolencja dziennikarzy i polityków w tym temacie, absurdalna procedura sądowa i zakwalifikowanie zabiegu zmiany płci do grona operacji... plastycznych? Odezwij się do nas: fundacja@transfuzja.org
Mamy od dawna podobnie i od dawna chodzą nam po głowie różnorodne pomysły graficznych komentarzy do zastanej rzeczywistości, niestety - z braku zdolności plastycznych - nie bardzo idzie nam przelewanie ich na papier i w internet.
Poza tym obiecujemy urządzić entuzjastyczną owację na stojąco każdemu, kto zechce pomóc nam przy rozwijaniu szaty graficznej strony fundacji lub ilustrowaniu zamieszczanych tekstów.
edzamieszczono: 2007.10.09