nasze referencje

Referencje - Kampania Przeciw Homofobii Oddział Śląsk

Stowarzyszenie Kampania Przeciw Homofobii - Oddział Śląsk zaświadcza, że Fundacja Trans-Fuzja dnia 17 lutego 2007 roku przeprowadziła warsztaty na temat transgenderyzmu.

Spotkanie miało formę interaktywnej rozmowy, połączonej z prezentacjiami multimedialnymi, fragmentami filmów itp. Trans-Fuzja pojawiła się na spotkaniu z dwiema osobami trans, które w dalszej części spotkania udzielały odpowiedzi na pytania uczestników. Dzięki temu, że opierały się na własnych doświadczeniach, spotkanie zyskało dodatkowy atut. Kompleksowo omówiono tematy zarówno crossdressingu, transseksualizmu, jak i transwestytyzmu.

Pragniemy polecić Fundację Trans-Fuzja jako odpowiednią do prowadzenia warsztatów o danej tematyce, jak i podobnych spotkań dotyczących zagadnień płci i transpłciowości. Trans-Fuzja jest jedną z nielicznych w Polsce organizacji, mogących w sposób tak rzetelny zaprezentować zjawisko transgenderyzmu.

Ewa Chwalczyk
Współkoordynatorka śląskiego oddziału KPH